Doe de gratis offertecheck en wij gaan voor u kijken of we nog meer kunnen besparen.

Doe de offertecheck »

Kruipruimte isoleren

Home » Kruipruimte isoleren

Kruipruimte isoleren

Kruipruimte isoleren is een steeds meer toegepaste isolatie toepassing. Doordat veel woningen in Nederland voorzien zijn van een geventileerde kruipruimte en de vloer vaak een slecht of niet geïsoleerd onderdeel van de woning is, klagen veel woning eigenaren over het comfort van de koude vloer. Dit gebrek aan comfort gaat doorgaans gepaard met hogere stookkosten doordat woningeigenaren geneigd zijn de thermostaat hoger te zetten om het comfort te verbeteren. Door de kruipruimte te isoleren is men in staat het comfort van de begane grond vloer aanzienlijk te verhogen.

Kruipruimte isoleren is een must bij vloer verwarming!

Wanneer een woning van vloerverwarming is voorzien is de kruipruimte isoleren een absolute prioriteit. Vloeren met vloerverwarming zonder goede isolatie verliezen doorgaans tot wel 70% aan rendement! Om dit rendementsverlies op te vangen moeten woningeigenaren enorm veel energie verstoken om de woning op een prettig leefklimaat te houden. Er zijn verschillende manieren om de kruipruimte te isoleren waarin we hieronder het onderscheid maken tussen vloerisolatie en bodemisolatie.

Kruipruimte isoleren

Vloerisolatie kosten

Wij krijgen vaak de vraag wat de kosten zijn van vloerisolatie? Gemiddeld kost het isoleren van de vloer van een woning tussen de € 25,- en € 35,- per m2. Deze prijs word voornamelijk bepaald door de dikte en daarmee de isolatiewaarde die de bewoner wil halen.

Het aantal m2 is ook van invloed op de prijs van vloerisolatie. Het is zo dat de meeste vloeren niet volledig vlak zijn aan de onderkant. Bij het isoleren van houten vloeren worden de directe balklagen meegenomen en ook bij broodjes en kwaaitaal vloeren het belangrijk om de volledige balken volledig op dikte te spuiten. Dit heeft als gevolg dat er op veel vloertypes procentuele toeslagen worden meegenomen om de daadwerkelijk te spuiten m2 te bepalen. Daarnaast is het belangrijk dat naast de vloer ook 30cm van de buitenste funderingsranden goed worden geïsoleerd.

U leest er meer over in ons blog met uitleg op de meest gestelde vragen over kruipruimte isolatie https://onafhankelijkisolatieadvies.nl/kruipruimte-isoleren/

Vloerisolatie PUR

Het isoleren van de vloer met PUR heeft de afgelopen jaren een negatieve stempel gekregen. Dit in onze optiek ten onrechte. In de componenten die worden gebruikt om traditionele PUR schuimen die gebruikt worden als vloer isolatie zitten bepaalde stoffen en gassen zogenaamde HFK’s. Deze stoffen kunnen in sommige gevallen tijdens en kort na de verwerking wat klachten kan oproepen bij bewoners die hun vloer hebben laten isoleren met deze traditionele PUR.

Echter is er bij diverse metingen gedaan op last van de rijksoverheid 24 uur na het isoleren van deze vloeren geen enkele van deze stoffen nog in de woning te meten. Daarnaast hebben deze HFK’s wel een verhoogde milieubelasting tijdens de verwerking hiervan. Hierdoor mogen deze traditionele PUR schuimen vanaf 2023 niet meer gespoten worden. Gelukkig hebben fabrikanten niet stil gezeten en zijn er tegenwoordig mooie neutrale PUR schuimen op de markt die geen enkele nadelige invloed heeft op zowel bewoners als verwerkers en is de milieubelasting dusdanig laag dat deze ook na 2023 verwerkt mag worden.

Vloerisolatie PUR

BASF LWP Ecofoam en Plixxent Plixxopol Ecoschuim als veilige PUR varianten

Het isoleren van de onderzijde van de begane grond met het zeer neutrale en milieu vriendelijke ecofoam biedt een oplossing voor dit probleem. Door de BASF LWP of Plixxent Plixxopol Ecofoam aan de onderkant van de vloer te sprayen ontstaat een naadloos schuim met hoog isolerend vermogen. Terwijl het schuim binnen enkele seconden wordt gevormd, neemt het tegelijkertijd de vorm aan van het te isoleren object en kunnen eventuele koudebruggen worden vermeden.

Doordat na het isoleren met Ecofoam de kruipruimte naadloos afgesloten is van de vloer hebben koude lucht en vocht vanuit de kruipruimte geen invloed meer op de vloer en woonomgeving. Dit zal resulteren in een toename van de oppervlakte temperatuur van de vloer en de woning, een gelijkmatige klimaatbalans in de woning, een droger en gezonder binnenklimaat en hierdoor tot wel 15% minder stookkosten.

De besparing op vloeren die voorzien zijn van vloerverwarming kan zelfs oplopen tot 40% doordat een slecht geïsoleerde vloer met vloerverwarming tot wel 70% rendement van het vloer verwarming systeem verliest door slechte isolatie! Ecofoam is een speciaal ontwikkeld isolatieschuim die dezelfde sterke thermisch isolerende eigenschappen heeft als PUR schuim maar veel neutraler en vriendelijker is. Dit omdat de vluchtige gassen de HFK’s zijn vervangen door de neutrale HFO blaasmiddelen. Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken of het Ecofoam systeem ook voor uw woning toegepast kan worden.

Klik hieronder om een andere toepassing te zien waar wij BASF LWP Ecofoam als mooi product hebben kunnen inzetten:

Kruipruimte isoleren door EPS bodemisolatie

Wanneer bouwkundig gezien het aanbrengen van vloerisolatie met een Ecoschuim niet mogelijk is dan is kruipruimte isolatie met de EPS parel een prima alternatief.  Het volume koude lucht onder de vloer die daalt en vocht vanuit de bodem heeft geen invloed meer op de kruipruimte. Hierdoor zal de temperatuur in de kruipruimte aanzienlijk stijgen.

Hr++ kruipruimte isolatie EPS parel is een hoogwaardige isolerende grijze polystyreen parel. De parel bestaat uit 98% lucht. De parels zijn compleet hydrofoob en heeft geen capillaire werking . Het warmte isolerend vermogen van een gemiddelde dikte van 20cm  bedraagt (5,88m2K/W). . Het wordt eenmalig uitgevoerd voor de levensduur van de woning met behoud van zijn eigenschappen.

Kruipruimte isoleren voor een gezonder binnenklimaat

Kruipruimte isolatie zorgt voor een gezonder klimaat in de woning, omdat er geen trasport van lucht, vocht en andere stoffen (zoals Radon) meer plaatsvindt  van de kruipruimte naar de woning.

Meer weten over woningisolatie en de mogelijkheden?

Wij zijn echte vakidioten en vertellen u er graag alles over. In onze kennisbank vindt u alle informatie. En heeft u toch nog een vraag neem dan gerust contact met ons op.

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Wilt u meer informatie over de isolatie mogelijkheden voor uw woning? Wilt u weten hoeveel voordeel het u oplevert? Wij rekenen het graag voor u uit. Neem contact met ons op en vraag een advies op maat aan. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

De voordelen van isolatie

Direct fors besparen op uw energierekening

Direct meer wooncomfort

Een beter energielabel voor uw woning

Waardevermeerdering van uw woning

Een gezonder binnenklimaat

Schimmel en vocht zijn verleden tijd

Onze werkwijze

1. U vraagt een adviesgesprek aan

U vraag een gratis adviesgesprek aan middels het inschrijfformulier op onze contactpagina. Dit is geheel vrijblijvend.

2. Persoonlijk contact met een specialist

Onze isolatieadviseur neemt binnen 3 werkdagen telefonisch contact met u op om uw aanvraag door te nemen en uw wensen in kaart te brengen om zo een afspraak te maken voor een adviesgesprek.

3. Inspectie op locatie

Onze adviseur komt bij u op bezoek om aan de hand van uw wensen een opname te doen van uw woning. Dit adviesgesprek is kosteloos en vrijblijvend.

4. Uw ontvangt een offerte op maat

Na het adviesgesprek krijgt u binnen 3 dagen een advies voorzien van een vrijblijvende offerte per e-mail toegestuurd. Bij akkoord plannen we direct een datum voor uitvoering van de werkzaamheden.