Doe de gratis offertecheck en wij gaan voor u kijken of we nog meer kunnen besparen.

Doe de offertecheck »

Home » Spouwmuurisolatie » Knauf Supafil

Spouwmuurisolatie Knauf Supafil

Knauf Supafil is in basis een glaswol. De belangrijkste grondstoffen voor glaswol zijn glasscherven, kwartszand, soda en kalksteen. Kwartszand is een natuurlijke grondstof die in ruime mate voor handen is. De grondstoffen worden volgens een bepaald recept gemengd, waarna het ontstane mengsel in een over wordt gevoerd en wordt omgesmolten bij 1100 graden Celsius tot vloeibaar glas. De vloerbare massa stroomt na het verlaten van de smeltoven in zeer snel ronddraaiende spinkoppen. De zijwanden van deze “spinkoppen” zij voorzien van kleine gaatjes. Doordat de spinkop” zeer snel ronddraait, wordt het vloeibare glas door de gaatjes naar buiten geslingerd waardoor lange glaswoldraden ontstaan.

Wat maakt Knauf Supafil bijzonder?

Knauf Supafil glaswol is een anders dan vorige generatie inblaaswollen. Deze hoogwaardige isolerende witte inblaas wol heeft een speciale vezelstructuur die er voor zorgt dat er een isolatiedeken ontstaat die niet inklinkt of wegzakt. Een probleem die bij vorige generaties inblaas wol soms wel het geval was. Doordat Supafil is voorzien van een speciale impregneer is deze inblaas wol compleet hydrofoob en heeft geen capillaire werking .

Doordat dit materiaal compleet hydrofoob is neemt dit materiaal geen water in zich op. Als de buitenmuur nat wordt door regen, zal het vocht niet door de isolatielaag binnendringen naar de binnenmuur. Daarnaast is Supafil een dampopen product, dit betekent dat de muur als het ware kan blijven ademen. Via dampdiffusie kan waterdamp de constructie van de woning ten alle tijde verlaten. Het toepassen van Supafil is een eenmalige investering en blijft in principe voor de levensduur van de woning goed met behoud van eigenschappen.

Meer informatie over Supafil toepassingen kunt u vinden op: https://www.knaufinsulation.nl/producten/supafil-inblaaswol-na-isolatie-woning

Knauf Supafil Spouwmurisolatie

Isolatiewaarde Knauf Supafil

Knauf Supafil en grijze HR++ EPS korrels hebben nagenoeg dezelfde isolatiewaarde. . De uiteindelijke isolatiewaarde is natuurlijk afhankelijk van de dikte van het aangebrachte materiaal in de spouw. Hoe dikker deze isolatielaag hoe hoger de isolatiewaarde. Voor dit product is een door het certificeringsorgaan SKG IKOB een lambda waarde afgegeven van 0,034W m/K. Dit betekend dat voor een standaard spouwmuur 60mm een isolatiewaarde van 1,76m2 K/w gehaald wordt.

Verwerking van Knauf Supafil in de spouwmuren

De verwerking van Knauf Supafil spouwmuurisolatie is in grote lijnen gelijk aan het verwerken van EPS korrels. Op een vastgesteld boorpatroon ( lijkt op een vijf van een dobbelsteen) worden gaten geboord. De afstand tot de geboorde gaten is afhankelijk van woning specifieke details zoals de breedte van de spouw, eventuele specie baarden en het boordiameter van de te boren gaten.

Het boordiameter van deze gaten is afhankelijk de breedte van de voeg. Er zijn een aantal boordiameters vastgesteld door de certificeringsorganen waaronder dit materiaal ingeblazen mag worden. Hoe groter de gaten hoe makkelijker de machine het materiaal met de juiste pakking in de spouwmuren kan blazen en sneller het werk kan worden uitgevoerd. In sommige gevallen is het aan te bevelen om juist een kleiner boordiameter te gebruiken om eventuele schade aan stenen uit te sluiten. Dit heeft uiteindelijk effect op de prijs voor het aanbrengen van Knauf Supafil omdat er minder m2 geblazen kan worden in dezelfde tijd. De adviseurs van Onafhankelijk Isolatie Advies nemen graag met u de details van de woning door om tot de beste verwerking van Knauf Supafil te komen.

Knauf Supafil spouwmuurisolatie kosten

Knauf Supafil is in beginsel qua prijs gelijkwaardig aan spouwmuurisolatie met EPS korrels. De gemiddelde kosten voor het aanbrengen van van deze toepassing liggen tussen de € 15,- en € 18,- per m2. Dit is een prijsstelling waar het werk door gerenommeerde bedrijven onder de juiste richtlijnen dit werk goed voor kunnen uitvoeren. Daarnaast zijn er factoren zoals extra spouwbreedte, boordiameter, herstellen van bijzondere voegen en eventuele bereikbaarheid van de te isoleren muurdelen van invloed op de uiteindelijk te maken kosten voor deze manier van spouwmuurisolatie. Onafhankelijk Isolatie Advies helpt u graag met een correcte maat gesneden offerte!

Knauf Supafil voordelen

Het isoleren van spouwmuren met Knauf Supafil heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere spouwmuurisolatie materialen. Doordat Knauf Supafil onder een bepaalde pakking in de spouw geblazen wordt, heeft dit product een zeer goede kierafdichting. Door deze goede kierafdichting is het mogelijk om goed luchtdicht te isoleren wat bijdraagt aan een effectief hoge isolatiewaarde. Knauf Supafil laat zich goed verwerken in bredere spouwmuren. Door een bredere spouw is het makkelijker om een goede “flow” te creëren waardoor het product snel een goede vullingsgraad in de spouw bereikt. Daarnaast heeft Knauf Supafil in tegenstelling tot materialen zoals EPS die een “vaste” vorm hebben een betere akoestische waardoor dit product ook enige geluidsisolatie biedt.


Kan ik ISDE subsidie krijgen op Knauf Supafil spouwmuurisolatie?

Knauf Supafil is door het RVO als goedgekeurd en dus kunt u op deze manier van isoleren ISDE subsidie ontvangen. Voor het verkrijgen van subsidie op spouwmuurisolatie zijn er wel een aantal voorwaarden. Er moet een minimum van 15m2 aan isoleerbare spouwmuur zijn, er moet een minimale isolatiewaarde van 1,1m2 K/w (dit hangt dus af van de breedte van de restant spouw) gehaald worden en dient er een twee ISDE maatregel getroffen worden.

Meer informatie over de ISDE subsidie kunt u vinden op https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/woningeigenaren

Wilt u graag een vrijblijvend advies of Supafil een goede toepassing voor uw woning is? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek met een van onze isolatieadviseurs aan!

Meer weten over woningisolatie en de mogelijkheden?

Wij zijn echte vakidioten en vertellen u er graag alles over. In onze kennisbank vindt u alle informatie. En heeft u toch nog een vraag neem dan gerust contact met ons op.

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Wilt u meer informatie over de isolatie mogelijkheden voor uw woning? Wilt u weten hoeveel voordeel het u oplevert? Wij rekenen het graag voor u uit. Neem contact met ons op en vraag een advies op maat aan. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

De voordelen van isolatie

Direct fors besparen op uw energierekening

Direct meer wooncomfort

Een beter energielabel voor uw woning

Waardevermeerdering van uw woning

Een gezonder binnenklimaat

Schimmel en vocht zijn verleden tijd

Onze werkwijze

1. U vraagt een adviesgesprek aan

U vraag een gratis adviesgesprek aan middels het inschrijfformulier op onze contactpagina. Dit is geheel vrijblijvend.

2. Persoonlijk contact met een specialist

Onze isolatieadviseur neemt binnen 3 werkdagen telefonisch contact met u op om uw aanvraag door te nemen en uw wensen in kaart te brengen om zo een afspraak te maken voor een adviesgesprek.

3. Inspectie op locatie

Onze adviseur komt bij u op bezoek om aan de hand van uw wensen een opname te doen van uw woning. Dit adviesgesprek is kosteloos en vrijblijvend.

4. Uw ontvangt een offerte op maat

Na het adviesgesprek krijgt u binnen 3 dagen een advies voorzien van een vrijblijvende offerte per e-mail toegestuurd. Bij akkoord plannen we direct een datum voor uitvoering van de werkzaamheden.