Doe de gratis offertecheck en wij gaan voor u kijken of we nog meer kunnen besparen.

Doe de offertecheck »

Hot Tub isoleren met BASF LWP Ecofoam

Home » Blog » Hot Tub isoleren met BASF LWP Ecofoam

Een vriend vroeg ons laatst: “ik ben een hot tub aan het bouwen maar ik krijg het water niet warm. Hoe krijg ik deze goed geïsoleerd en warm?”. Daar hebben wij wel een oplossing voor vertelden wij hem. En zo heeft een van onze partners deze hot tub voorzien van een mooie laag BASF LWP Ecofoam.

Hot tub BASF LWP Ecofoam
Perfect geïsoleerde hot tub met BASF LWP Ecofoam

BASF LWP Ecofoam met vriendelijke HFO’s

Dit product adviseren wij veel voor het isoleren van vloeren en daken. Het mooie aan deze schuim is dat deze volledig vrij is van HFK’s. In plaats hiervan worden er aan deze schuim HFO’s toegevoegd als blaasmiddel om dit product goed op te laten schuimen en een mooie isolatiewaarde te geven. Hierdoor is deze zeer geschikt om toe te passen als woning isolatie zonder gezondheid een issue is. Door deze eigenschappen mag BASF LWP Ecofoam ook na 2023 gespoten worden waar dit voor traditionele PUR schuimen niet meer het geval is. BASF LWP is door het RVO goedgekeurd voor de ISDE isolatie subsidie regeling!

Uitstekende isolatiewaarde BASF LWP Ecofoam

BASF LWP Ecofoam heeft zoals vermeld een uitstekende isolatiewaarde. Voor dit product is een lambda waarde van 0,026m2 W/mk, hierdoor biedt deze oplossing een extreem hoge isolatiewaarde. Door deze hot tub te voorzien van een laag van 8cm bereikt deze schuim een isolatiewaarde rd 3,07m2 K/w, genoeg om te zorgen dat het water in deze hot tub snel op temperatuur komt en blijft!

Naadloos isoleren is effectief isoleren

Naast het feit dat ecofoam op zichzelf al een goede isolatiewaarde biedt speelt het feit dat deze isolatielaag naadloos is een net zo belangrijke rol. Bij deze hot tub speelt de ronde vorm de uitdaging voor het goed isoleren van dit object. Het spuiten met van deze hot tub met ecofoam is daarom de enige manier om dit object te voorzien van een mooie naadloze isolatie laag. Daarnaast zijn factoren als vocht en vormstabiliteit een uitdaging in het effectief goed isoleren van dit object, ecofoam biedt hierin de perfecte oplossing oplossing. Omdat dit ook aspecten zijn ook aspecten zijn die een grote rol spelen bij het effectief goed inzetten van vloerisolatie is BASF LWP Ecofoam in onze optiek de meest ideale oplossing!

Benieuwd hoe dit in zijn werk ging? check hier het filmpje op ons youtube kanaal https://youtu.be/C3Y5ohn1XRk

Nieuwsgierig geworden naar BASF LWP Ecofoam? Wij helpen u graag met een maat gesneden advies https://onafhankelijkisolatieadvies.nl/contact/

Maak gebruik van onze offertechecker!

Heeft u een offerte van een isolatie partij liggen en toch behoefte dat er nog even naar gekeken wordt? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van onze offertechecker. Wij kijken zeer zorgvuldig en kritisch naar de offerte die u gekregen heeft en kunnen u wellicht een betere aanbieding doen.

Waarom onafhankelijk isolatie advies

Onafhankelijk en eerlijk advies

Meest complete productaanbod

10 jaar garantie

De beste producten voor de beste prijs

Echte vakidioten met meer dan 20 jaar ervaring