Doe de gratis offertecheck en wij gaan voor u kijken of we nog meer kunnen besparen.

Doe de offertecheck »

Wat is Icynene

Home » Blog » Wat is Icynene

Een vloer isoleren vraagt tegenwoordig om niet alleen een passend, maar vooral ook een duurzaam product. Icynene kan een goede optie zijn. Het materiaal isoleert, is niet schadelijk voor het milieu en is duurzaam. Een vloer isoleren met icynene kan ervoor zorgen dat er flink op de stookkosten wordt bespaard en dat er in de woning een aangenaam klimaat ontstaat.

Wie de vloer van zijn woning wil laten isoleren komt voor nogal wat vragen te staan. Vragen die we graag samen met de klant beantwoorden. Isoleren is namelijk geen standaardprocedure. Iedere woning heeft een andere kruipruimte en dat bepaalt voor een groot deel de mogelijkheden en manier van isoleren. We geven altijd het beste advies dat afhankelijk is van onder andere de hoogte van een kruipruimte. Ook speelt de wens van de klant een grote rol. Waarom moet de vloer worden geïsoleerd? Is er een probleem met vocht? Is het louter om te bezuinigen op stookkosten? Is er sprake van vloerverwarming misschien? De manier van isoleren wordt op deze manier zo nauwkeurig mogelijk afgestemd op al deze aspecten en wensen.

Kies voor isolatie afgestemd op het doel, zoals:

 • vochtprobleem
 • comfortabeler klimaat in huis
 • bezuinigen op stookkosten
 • vloerverwarming

Het is duidelijk dat om onder andere op stookkosten te bezuinigen en vocht in een woning tegen te gaan isolatie aanbrengen enorm belangrijk is. Door de vloer te isoleren wordt er bovendien in de woning een behaaglijk klimaat gecreëerd. Het isoleren van een vloer is mogelijk met verschillende materialen. Afhankelijk van onder andere de grootte en de staat van de kruipruimte. Eén van de materialen die hiervoor gebruikt kan worden is Icynene. Een milieuvriendelijk isolatieschuim.

Keuze voor isolatiemateriaal afhankelijk van:

 • grootte kruipruimte
 • diepte kruipruimte
 • staat van de kruipruimte
 • materiaal vloer van de woning
 • bereikbaarheid kruipruimte

Icynene isolatieschuim 

Isoleren is belangrijk, maar dat is ons milieu ook. Beide aspecten komen bij icynene samen. Het is een in Canada ontwikkeld product dat een open celstructuur heeft. In tegenstelling tot ecoschuim dat een gesloten cel heeft. Het betekent dat icynene ademt en tegelijkertijd isoleert.

Dat heeft als voordeel dat vocht niet wordt opgesloten. Doordat het materiaal blijft ademen krijgt vocht geen kans zich onder de vloer te verzamelen. Daarom blijft deze mooi droog en kan het op geen manier (vocht)schade aanrichten.

Icynene wordt tegen de onderkant van de vloer gespoten. Dat gebeurt op een manier die wordt geduid als ‘water geblazen’. Het wordt daarom ook wel als H2O schuim aangeduid.

Icynene

 • isoleert
 • ademt
 • verspreidt geen onnodig vocht
 • heeft open celstructuur

Icynene ecospray

Er gaan veel benamingen rond voor icynene. Zo kunt u ook de term ecospray tegenkomen. Deze term laat duidelijk zien dat het een spray is. Dat heeft een groot voordeel want door te sprayen komt het materiaal in alle mogelijke hoeken en kieren terecht. Zo ontstaat er een sterke en optimale isolatievloer.

Het is zoals eerdergenoemd, een spray op basis van water. Dat is iets anders dan een spray op basis van gas. Het is de reden dat bij het werken met icynene geen HFK’s en giftige vluchtige gassen vrijkomen.

Voordelen icynene

 • dringt tot in alle kieren
 • geen giftige stoffen
 • ruikt niet
 • kan onder houten vloeren

Groen isoleren 

Isoleren is belangrijk om zo min mogelijk te hoeven stoken en een woning warm te krijgen en te houden. Dat scheelt niet alleen in de portemonnee, maar door zo min mogelijk brandstof te gebruiken sparen we het milieu. Ook het vermijden van het gebruik van HFK’s is een aspect dat het milieu raakt. Daarom is isoleren met icynene: groen isoleren.

 • Icynene = groen isoleren
 • isoleren spaart brandstof
 • bevat geen HFK’s

Wat zijn eigenlijk HFK’s? HFK’s zijn koolwaterstoffen waarvan een of meerdere waterstofatomen zijn vervangen door fluoratomen. Een technisch verhaal. Waar het in het kort op neerkomt is dat deze stoffen geen chloor of broom bevatten. Dat is mooi, maar de stoffen blijven onnatuurlijk. HFK’s komen van nature niet voor in de atmosfeer. Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw worden ze onder andere ingezet als koelmiddel of voor isolatiematerialen (schuim). HFK’s komen vrij in de atmosfeer terecht bij de productie van de stoffen zelf, bij het gebruik ervan en als de apparaten waar de stoffen in zijn verwerkt worden vernietigd. Bij het gebruik van isolatiematerialen soms pas na vijftig jaar, waarna ze door natuurlijke processen in de lucht worden afgebroken. In principe zou dat geen nadelige gevolgen voor het milieu hebben, ware het niet dat bij de afbraak van sommige HKF’s trifluorazijnzuur vrijkomt, en dat is dan wel weer slecht voor de natuur en voor de dieren. Om dit te vermijden is het daarom enorm belangrijk om er alles aan te doen om voor een isolatieproduct te kiezen dat HFK-vrij is. Dan is er geen risico op milieuvervuiling, ook niet op de lange termijn.

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Wilt u meer informatie over de isolatie mogelijkheden met Icynene? Wilt u weten hoeveel voordeel het u oplevert? Wij rekenen het graag voor u uit. Neem contact met ons op en vraag een advies op maat aan. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

Icynene Noord-Holland 

Icynene vloerisolatie kan ook goed worden toegepast in woningen die voor de jaren tachtig zijn gebouwd. Daar zijn er in Noord-Holland heel wat van en dat geeft dan ook een scala aan mogelijkheden om deze woningen goed te isoleren.

Icynene is geschikt voor:

 • woningen van voor de jaren ‘90
 • kan onder houten vloeren
 • leidingwerk onder de vloer blijft vrij en toegankelijk

Icynene vormt een strakke isolatievloer onder de bestaande vloer. De warmte blijft in de vloer en er komt geen kou uit de kruipruimte de woning binnen. Doordat de isolatievloer ademend ofwel luchtdoorlatend is, kan deze ook onder een houten vloer worden toegepast. Er komt geen vocht aan te pas en het hout kan niet verstikken. Een ander voordeel is dat leidingwerk in de kruipruimte toegankelijk blijft. Dat blijft goed bereikbaar mocht het nodig zijn daar iets aan te veranderen of te repareren. Al met al is icynene echt een product van deze tijd. Duurzaam, besparend en vrij van schadelijke stoffen. Het is in veel woningen toepasbaar en kan daarom een goede optie zijn voor vloerisolatie.

Maak gebruik van onze offertechecker!

Heeft u een offerte van een isolatie partij liggen en toch behoefte dat er nog even naar gekeken wordt? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van onze offertechecker. Wij kijken zeer zorgvuldig en kritisch naar de offerte die u gekregen heeft en kunnen u wellicht een betere aanbieding doen.

Waarom onafhankelijk isolatie advies

Onafhankelijk en eerlijk advies

Meest complete productaanbod

10 jaar garantie

De beste producten voor de beste prijs

Echte vakidioten met meer dan 20 jaar ervaring