Doe de gratis offertecheck en wij gaan voor u kijken of we nog meer kunnen besparen.

Doe de offertecheck »

Spouwmuurisolatie

Home » Spouwmuurisolatie

Waarom kiezen voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is door de steeds meer stijgende energieprijzen voor veel woningeigenaren de manier om de energiekosten te drukken. Het goed na-isoleren van bestaande spouwmuren is doorgaans de grootste stap die u als woningeigenaar kunt zetten in het besparen op uw stookkosten en om uw woning aanzienlijk comfortabeler te maken. Onafhankelijk Isolatie advies helpt u als woningeigenaar met het maken van de juiste keuze voor spouwmuurisolatie. Door de juiste vorm van spouwmuurisolatie in te zetten kunt u op jaarbasis al snel honderden euro’s besparen. Daarnaast is het aanbrengen van spouwmuurisolatie door de juiste isolatiebedrijven op de juiste manier 100% veilig

Wat betekent een spouwmuur na-isoleren?

Het isoleren van spouwmuren werd in 1978 als een standaard voorziening opgenomen in het bouwbesluit. Hierdoor zijn vrijwel alle woningen vanaf 1978 voorzien van spouwmuurisolatie bij de bouw. Woningen die voor deze periode gebouwd zijn, zijn doorgaans niet voorzien van spouwmuurisolatie. Het isoleren van spouwmuren van woningen waar dit niet vanaf de bouw aanwezig is noemen wij na-isoleren.

Welke vormen van spouwmuurisolatie zijn er?

Voor het na-isoleren van bestaande spouwmuren worden er doorgaans drie soorten spouwmuurisolatie gebruikt. Wij onderscheiden deze producten voor spouwmuurisolatie in drie hoofdvormen te weten: Minerale wol soorten, EPS (polystyreen) korrels en schuimsoorten. Onafhankelijk Isolatie Advies heeft de mogelijkheid om al deze soorten aan te bieden. Wij werken voor diverse toepassingen met verschillende soorten isolatie materiaal. Onafhankelijk Isolatie Advies werkt met de volgende verschillende vormen van spouwmuurisolatie:

Welke spouwmuurisolatie is het beste?

Wij krijgen vaak de vraag welke vorm van spouwmuurisolatie is het beste? Elke woning is anders gebouwd, hierdoor is er niet direct een eenduidig antwoord op deze vraag te geven. Alle woning specifieke details zorgen ervoor dat er verschil zit in het optimale rendement van verschillende spouwmuurisolatie systemen. Doordat wij met diverse uitvoeringspartners werken kunnen wij vrijwel alle gecertificeerde vormen van spouwmuurisolatie aanbieden. Mede hierdoor zijn wij niet product gestuurd maar kunnen wij kijken welk vorm van spouwmuurisolatie het beste aansluit op de mogelijkheden van uw woning. Op deze manier levert Onafhankelijk Isolatie Advies altijd een objectief en goed onderbouwd isolatieadvies. Wilt u ook graag weten welke vorm van isolatie het beste bij uw woning past? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies en offerte!.

Werkwijze spouwmuurisolatie

In basis zijn de verwerkingsrichtlijnen voor diverse spouwmuurisolatie oplossingen redelijk hetzelfde. Echter zorgen verschillen in mogelijk boordiameter, spouwbreedte en andere woning specifieke details voor kleine verschillen. Wij hebben hieronder globaal voor u uiteengezet hoe het aanbrengen van spouwmuurisolatie in zijn werk gaat.

  1. Voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie vindt een endoscopisch onderzoek plaats. De isolatie-expert boort enkel kleine gaatjes in de voeg, zodat er gekeken kan worden of de woning veilig geisoleerd kan worden zodat zich eventueel geen problemen kunnen voordoen.
  2. Vervolgens worden er kleine gaatjes  geboord op de kruising van de liggen en staande voeg van de buitenmuur. Dit gaat volgens een vastgesteld boorpatroon, als het ware een vijf van een dobbelsteen.
  3. In deze gaten wordt een inblaaspistool gestoken, waarna het isolatiemateriaal in de spouw wordt aangebracht. Het isolatiemateriaal welke het best geschikt is voor uw spouwmuren is afhankelijk van diverse factoren. Onze isolatieadviseur onderwerpt uw woning graag aan een technisch onderzoek om te bepalen welk materiaal voor uw woning het meest geschikt is.
  4. Als alle muren gevuld zijn worden de geboorde gaatjes vakkundig dicht gemaakt met een voegspecie. Deze specie wordt op kleur aangemaakt zodat er nagenoeg niks meer van te zien is.
  5. Indien nodig zal er hernieuwde vloer ventilatie geplaatst worden en/of spouwafscheiders met de buren om de aangrenzende spouwen te scheiden onze adviseurs zullen u informeren hoe dit in uw situatie het beste gedaan kan worden.
Endoscopisch onderzoek om te bepalen of de woning geschikt is voor spouwmuurisolatie
Het aanbrengen van spouwmuurisolatie met enverifoam
Gaten boren voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie
Werkzaamheden spouwmuurisolatie afronden door gaten te dichten met voegspecie

Kwaliteitsborging

Alle uitvoeringspartners van Onafhankelijk Isolatie Advies zijn in het bezit van de meest belangrijke en gangbare attesten en certificaten voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Deze certificering is belangrijk omdat zo op steekproefsgewijze onze partners gecontroleerd worden op het naleven van de voorgeschreven verwerkingsrichtlijnen voor het aanbrengen van isolatie. Onder deze certificeringen en attesten vallen o.a, INSULA, SKG IKOB en het Venin. Naast deze certificering hecht Onafhankelijk Isolatie Advies waarde aan de jarenlange ervaring van deze bedrijven op het gebied van het na-isoleren van woningen.

Meer informatie over deze certificeringsorganen en attesten kunt u vinden op:

www.insula-certificatie.nl

www.skgikob.nl

www.venin.nl

Venin Logo

Voordelen spouwmuurisolatie

Besparing

De energie besparing is afhankelijk van het type woning. De gemiddelde besparing per woning is als volgt.

  • HR++ Spouwmuurisolatie tussenwoning  12-15% van het energieverbruik
  • HR++ Spouwmuurisolatie halfvrijstaand woning 20-24% van het energieverbruik
  • HR++ Spouwmuurisolatie vrijstaande woning 20-30% van het energieverbruik

De investering van spouwmuurisolatie verdient zich gemiddeld binnen 2-4 jaar terug. Bij stijgende energieprijzen wordt de terugverdientijd zelfs nog korter.

Beter energielabel en waardestijging van de woning

Door het aanbrengen van een energiebesparende maatregel als spouwmuurisolatie zal uw woning in waarde stijgen. Daarbij zullen bij een goed geïsoleerde woning de energielasten veel minder hard stijgen, waardoor ook de energielasten van de woning betaalbaar blijven. Wij zien tevens in de huizenmarkt dat goed geïsoleerde woningen met een hoog energielabel makkelijker te verkopen zijn dan woningen met een lager energielabel.

Verhoging van het wooncomfort

Door het isoleren van de spouwmuren zal de oppervlakte van de binnenmuren gemiddeld met ca. 7-8 graden toenemen. Naast de besparing in stookkosten heeft dit nog een ander effect wat niet in geld is uitdrukken: een enorme winst aan comfort. De woning zal gelijkmatiger warm zijn, langer warm blijven en sneller opwarmen doordat de muren geen kou meer afstralen. Door spouwmuur isolatie toe te passen i.c.m. goede ventilatie zal de relatieve luchtvochtigheid in de woning dalen. Naast de lagere relatieve luchtvochtigheid en de hogere oppervlakte temperatuur van de binnenmuur zullen veel schimmel en condens plekken na het isoleren van de spouwmuren verholpen zijn.

Meer weten over woningisolatie en de mogelijkheden?

Wij zijn echte vakidioten en vertellen u er graag alles over. In onze kennisbank vindt u alle informatie. En heeft u toch nog een vraag neem dan gerust contact met ons op.

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Wilt u meer informatie over de isolatie mogelijkheden voor uw woning? Wilt u weten hoeveel voordeel het u oplevert? Wij rekenen het graag voor u uit. Neem contact met ons op en vraag een advies op maat aan. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

De voordelen van isolatie

Direct fors besparen op uw energierekening

Direct meer wooncomfort

Een beter energielabel voor uw woning

Waardevermeerdering van uw woning

Een gezonder binnenklimaat

Schimmel en vocht zijn verleden tijd

Onze werkwijze

1. U vraagt een adviesgesprek aan

U vraag een gratis adviesgesprek aan middels het inschrijfformulier op onze contactpagina. Dit is geheel vrijblijvend.

2. Persoonlijk contact met een specialist

Onze isolatieadviseur neemt binnen 3 werkdagen telefonisch contact met u op om uw aanvraag door te nemen en uw wensen in kaart te brengen om zo een afspraak te maken voor een adviesgesprek.

3. Inspectie op locatie

Onze adviseur komt bij u op bezoek om aan de hand van uw wensen een opname te doen van uw woning. Dit adviesgesprek is kosteloos en vrijblijvend.

4. Uw ontvangt een offerte op maat

Na het adviesgesprek krijgt u binnen 3 dagen een advies voorzien van een vrijblijvende offerte per e-mail toegestuurd. Bij akkoord plannen we direct een datum voor uitvoering van de werkzaamheden.