Doe de gratis offertecheck en wij gaan voor u kijken of we nog meer kunnen besparen.

Doe de offertecheck »

RVO subsidie isolatie

Home » RVO subsidie isolatie

RVO subsidie isolatie

RVO subsidie isolatie voor het woningen is een belangrijke pijler als het gaat om het halen van de klimaatdoelstellingen die zijn vastgelegd in het klimaatakkoord. In dit 250 pagina’s tellende document zijn een heel pakket aan afspraken vast gelegd om deze doelen te kunnen realiseren. De belangrijkste doelstelling is tegen 2030 een halvering van de Nederlandse broeikasgassen ten opzichte van 1990. Een enorm ambitieuze doelstelling met een dito kosten post.

Ondanks dat de meningen met betrekking tot de hoogte van de te maken kosten nogal verschilt, is het duidelijk dat deze kosten door de hele maatschappij gedragen moeten worden. Daarvoor heeft het RVO subsidie isolatie in het leven geroepen. Deze RVO subsidie isolatie is er voornamelijk om particuliere woning bezitters te helpen in het verduurzamen van woningen door middel van woning isolatie.

Check ons nieuwste blog artikel met de meest recente informatie over RVO Subsidie isolatie en onze subsidie aanvraag service!

RVO Subsidie isolatie SEEH

SEEH-subsidie (Subsidie Energiebesparing Eigen Huis)  isolatie was aan te vragen tot 31 december 2020. Deze SEEH-subsidie ging van start in september 2019 en hiervoor was een budget van 84 miljoen euro ter beschikking gesteld. De voorwaarden voor de SEEH-subsidie isolatie waren dat er minimaal 2 isolerende maatregelen moesten worden uitgevoerd. Daarnaast moest er ook aan diverse voorwaarden met betrekking tot de isolatiewaardes en minimale oppervlaktes voldaan worden om in aanmerking te komen voor de SEEH-subsidie. Deze SEEH-subsidie voorzag in zon 20% van de te investeren kosten aan subsidie, later zelfs voor 30% aan subsidie op de investering met de tijdelijke verhoging die vanaf 1 juni 2020 doorgevoerd werd.

RVO subsidie isolatie

RVO subsidie isolatie ISDE

Vanaf 4 januari 2021 is er wederom subsidie te verkrijgen op isolatie. Hiervoor is de RVO subsidie isolatie ondergebracht in de ISDE subsidie regeling. ISDE subsidie (Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing) is een regeling die buiten isolatie ook voorziet in subsidie op warmtepompen en zonneboilers.

https://www.isolatiesubsidieisde.nl/ hebben wij als bron gebruikt voor deze informatie.

Hoeveel RVO subsidie isolatie ISDE is er beschikbaar?

Het RVO heeft 2021 is er een totaal budget van € 127 miljoen euro subsidie voor isolatie beschikbaar gesteld. Dit budget is voor het complete pakket aan maatregelen waarvoor ISDE subsidie aangevraagd kan worden. Het voornemen is om de aankomende jaren elk jaar € 100 miljoen euro aan budget voor de ISDE subsidie regeling vrij te maken om woning eigenaren te blijven stimuleren energiebesparende maatregelen te nemen.

Via deze link kunt u het huidige budget met betrekking tot de stand van de RVO subsidie isolatie ISDE vinden https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/budget

Hoeveel RVO subsidie isolatie kan ik aanvragen via de ISDE regeling?

De RVO subsidie isolatie ISDE is qua hoogte nagenoeg gelijk aan de SEEH-subsidie voor de tijdelijke verhoging. Ongeveer 20% van de te investeren kosten kunt u middels de ISDE subsidie regeling terug krijgen. Wij hebben per maatregel een beknopt overzicht gemaakt hoe de ISDE subsidie regeling er per maatregel voor isolatie uitziet:

SPOUWMUURISOLATIE SUBSIDIE € 5,- per m2

Voor het isoleren van spouwmuren is een subsidie van € 5,- per m2 mogelijk. Het materiaal moet een minimale isolatiewaarde hebben van rd 1,1m2 K/w en er moet minimaal 15 m2 isoleerbare oppervlakte geïsoleerd worden.

GEVELISOLATIE SUBSIDIE € 25,- per m2

Voor het isoleren van binnen of buitengevels is een subsidie van € 25,- per m2 mogelijk. Het materiaal moet een minimale isolatiewaarde hebben van rd 3,5m2 K/w en er moet minimaal 15 m2 isoleerbare oppervlakte geïsoleerd worden.

VLOERISOLATIE SUBSIDIE € 7,- per m2

Voor het isoleren van vloeren is een subsidie van € 7,- per m2 mogelijk. Het materiaal moet een minimale isolatiewaarde hebben van rd 3,5m2 K/w en er moet minimaal 25 m2 isoleerbare oppervlakte geïsoleerd worden.

DAKISOLATIE SUBSIDIE € 20,- per m2

Voor het isoleren van daken is een subsidie van € 20,- per m2 mogelijk. Het materiaal moet een minimale isolatiewaarde hebben van rd 3,5m2 K/w en er moet minimaal 25 m2 isoleerbare oppervlakte geïsoleerd worden.

TUSSENVLOERISOLATIE SUBSIDIE € 5,- per m2

Voor het isoleren van tussenvloeren is een subsidie van € 5,- per m2 mogelijk. Het materiaal moet een minimale isolatiewaarde hebben van rd 3,5m2 K/w en er moet minimaal 25 m2 isoleerbare oppervlakte geïsoleerd worden.

BODEMISOLATIE SUBSIDIE € 4,- per m2

Voor het isoleren van de bodem van een kruipruimte is een subsidie van € 4,- per m2 mogelijk. Het materiaal moet een minimale isolatiewaarde hebben van rd 3,5m2 K/w en er moet minimaal 25 m2 isoleerbare oppervlakte geïsoleerd worden.

HR++ GLAS SUBSIDIE € 35,- per m2

Voor het plaatsen van HR++ glas is een subsidie van € 35,- per m2 mogelijk. Het materiaal moet een minimale isolatiewaarde hebben van U 1,2 W/m2K of lager en er moet minimaal 10 m2 isoleerbare oppervlakte geïsoleerd worden. Deze maatregel is uit te breiden met het plaatsen van isolerende panelen en deuren.

TRIPLE GLAS SUBSIDIE € 100,- per m2

Voor het plaatsen van triple glas is een subsidie van € 100,- per m2 mogelijk. Het materiaal moet een minimale isolatiewaarde hebben van U 0,7 W/m2K of lager en er moet minimaal 10 m2 isoleerbare oppervlakte geïsoleerd worden. Deze maatregel is uit te breiden met het plaatsen van isolerende panelen en deuren.

Waar moet ik verder op letten met ISDE subsidie

Er zijn nog een aantal kwaliteitseisen waaraan de isolatiemaatregelen met betrekking tot de ISDE subsidie moeten voldoen. Zo moeten de maatregelen uitgevoerd worden door erkende en gecertificeerde bedrijven. Daarnaast is er een lijst met producten opgesteld door het RVO met producten die aan de kwaliteitseisen van het RVO voldoen. Het is dus belangrijk dat de maatregelen die uitgevoerd worden ook met producten die op deze lijst staan worden uitgevoerd.

Onafhankelijk Isolatie Advies adviseert u graag over de mogelijkheden voor het verkrijgen van subsidie op isolatie.

Meer weten over woningisolatie en de mogelijkheden?

Wij zijn echte vakidioten en vertellen u er graag alles over. In onze kennisbank vindt u alle informatie. En heeft u toch nog een vraag neem dan gerust contact met ons op.

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Wilt u meer informatie over de isolatie mogelijkheden voor uw woning? Wilt u weten hoeveel voordeel het u oplevert? Wij rekenen het graag voor u uit. Neem contact met ons op en vraag een advies op maat aan. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

De voordelen van isolatie

Direct fors besparen op uw energierekening

Direct meer wooncomfort

Een beter energielabel voor uw woning

Waardevermeerdering van uw woning

Een gezonder binnenklimaat

Schimmel en vocht zijn verleden tijd

Onze werkwijze

1. U vraagt een adviesgesprek aan

U vraag een gratis adviesgesprek aan middels het inschrijfformulier op onze contactpagina. Dit is geheel vrijblijvend.

2. Persoonlijk contact met een specialist

Onze isolatieadviseur neemt binnen 3 werkdagen telefonisch contact met u op om uw aanvraag door te nemen en uw wensen in kaart te brengen om zo een afspraak te maken voor een adviesgesprek.

3. Inspectie op locatie

Onze adviseur komt bij u op bezoek om aan de hand van uw wensen een opname te doen van uw woning. Dit adviesgesprek is kosteloos en vrijblijvend.

4. Uw ontvangt een offerte op maat

Na het adviesgesprek krijgt u binnen 3 dagen een advies voorzien van een vrijblijvende offerte per e-mail toegestuurd. Bij akkoord plannen we direct een datum voor uitvoering van de werkzaamheden.