Doe de gratis offertecheck en wij gaan voor u kijken of we nog meer kunnen besparen.

Doe de offertecheck »

Spouwmuurisolatie verwijderen

Home » Spouwmuurisolatie verwijderen

Spouwmuurisolatie verwijderen

Het verwijderen van spouwmuurisolatie is in sommige gevallen noodzakelijk om oude spouwmuurisolatie te herstellen. Het na-isoleren van spouwmuren stond in de jaren 70 en 80 nog in de kinderschoenen. Hierdoor waren de juiste verwerkingsmethodieken voor spouwmuurisolatie niet geheel duidelijk. Dit resulteerde in de begin jaren waarin spouwmuurisolatie werd uitgevoerd nog wel eens in nare gevolgen zoals vochtdoorslag en schimmelvorming.

Daarnaast zien wij dat bij veel woningen waar in deze periode niet verlijmde EPS korrels, steenwol of UF schuim is aangebracht, deze materialen veelal ingezakt, weggezakt of opgelost. Het is mogelijk deze spouwmuurisolatie te vervangen voor hernieuwd isolatiemateriaal. Onafhankelijk Isolatie Advies adviseert in de meeste gevallen om de het oude isolatiemateriaal te laten verwijderen. Na het verwijderen de oude spouwmuurisolatie kan er nieuwe hoogwaardige spouwmuurisolatie toegepast worden.

Waarom spouwmuurisolatie verwijderen?

Wij zien steeds vaker dat er bedrijven zijn die verouderde spouwmuurisolatie bij blazen met nieuwe materialen. Dit omdat deze oplossingen vaak goedkoper zijn dan het verwijderen van het oude materiaal en opnieuw isoleren met hoogwaardige vormen van spouwmuurisolatie. Wij zijn van mening dat dit in de meeste gevallen niet de correcte manier is voor het herstellen van spouwmuurisolatie. De nadelige eigenschappen zoals het inzakken of oplossen van het oude materiaal blijven immers een probleem. Door het oude materiaal te verwijderen ontstaat er de mogelijkheid de spouwmuren opnieuw te vullen met materialen die voldoen aan de kwaliteitseisen van vandaag de dag.

Werkwijze spouwmuurisolatie verwijderen.

Voor het verwijderen van spouwmuurisolatie slijpt men op een aantal punten een gevelsteen uit de onderste laag van de muur. Op de opening die dan ontstaat wordt een zuigmond geplaatst welke aangesloten wordt op een zuigmachine. Na het plaatsen van deze zuigmond zal het oude gatenpatroon waarmee het isolatie materiaal ooit in de spouwmuur is aangebracht volledig worden na geboord. Door met een speciale blaasmond lucht op de geboorde gaten te zetten wordt de oude spouwmuurisolatie richting de zuigmond geblazen. Door dit proces is men in staat al het oude spouwmuurisolatie materiaal af te zuigen en en af te voeren. Na dit proces kan via de gaten die geboord zijn de spouwmuur opnieuw gevuld worden met nieuw spouwmuurisolatie materiaal.

spouwmuurisolatie verwijderen

Wat zijn de kosten van het verwijderen?

De kosten van het verwijderen van oude spouwmuurisolatie liggen doorgaans tussen de € 20,- en € 30,- per m2. Deze kosten zijn veelal afhankelijk van het aanwezige materiaal en de breedte van de spouwmuur in verband met de hoeveelheid materiaal. Het verwijderen van spouwmuurisolatie is hierdoor duurder dan het bijvullen van met nieuwe materialen. Echter zijn hernieuwde problemen door het oude materiaal hierdoor wel uitgesloten.

Onafhankelijk Isolatie Advies voorziet u graag van een gedegen advies voor het herstellen van uw oude spouwmuurisolatie. Neem contact op voor een maat gesneden advies.

Meer weten over woningisolatie en de mogelijkheden?

Wij zijn echte vakidioten en vertellen u er graag alles over. In onze kennisbank vindt u alle informatie. En heeft u toch nog een vraag neem dan gerust contact met ons op.

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Wilt u meer informatie over de isolatie mogelijkheden voor uw woning? Wilt u weten hoeveel voordeel het u oplevert? Wij rekenen het graag voor u uit. Neem contact met ons op en vraag een advies op maat aan. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

De voordelen van isolatie

Direct fors besparen op uw energierekening

Direct meer wooncomfort

Een beter energielabel voor uw woning

Waardevermeerdering van uw woning

Een gezonder binnenklimaat

Schimmel en vocht zijn verleden tijd

Onze werkwijze

1. U vraagt een adviesgesprek aan

U vraag een gratis adviesgesprek aan middels het inschrijfformulier op onze contactpagina. Dit is geheel vrijblijvend.

2. Persoonlijk contact met een specialist

Onze isolatieadviseur neemt binnen 3 werkdagen telefonisch contact met u op om uw aanvraag door te nemen en uw wensen in kaart te brengen om zo een afspraak te maken voor een adviesgesprek.

3. Inspectie op locatie

Onze adviseur komt bij u op bezoek om aan de hand van uw wensen een opname te doen van uw woning. Dit adviesgesprek is kosteloos en vrijblijvend.

4. Uw ontvangt een offerte op maat

Na het adviesgesprek krijgt u binnen 3 dagen een advies voorzien van een vrijblijvende offerte per e-mail toegestuurd. Bij akkoord plannen we direct een datum voor uitvoering van de werkzaamheden.