Doe de gratis offertecheck en wij gaan voor u kijken of we nog meer kunnen besparen.

Doe de offertecheck »

Subsidie isolatie 2021

Home » Blog » Subsidie isolatie 2021

Subsidie isolatie 2021 met subsidie garantie!

Subsidie op isolatie in 2021 is ondergebracht in de ISDE (Investering Subsidie Duurzame Energie) regeling. Veel woning eigenaren willen van deze subsidie isolatie 2021 regeling gebruik maken. Toch krijgen wij veel vragen omtrent deze subsidie isolatie 2021 regeling. In tegenstelling tot de SEEH isolatie subsidie regeling zijn er enerzijds wat regels versoepeld en anderzijds wat regels aangescherpt.

Met name de producten, de fabrikanten van deze producten en de diktes en daarbij behorende isolatiewaardes zijn vastgelegd in een maatregelenlijst. Het direct goed laten uitvoeren van toepassingen die in aanmerking komen voor isolatie subsidie is belangrijk! Dit omdat de werkzaamheden eerst uitgevoerd moeten worden voordat men subsidie aan kan vragen. Als een verkeerde isolatietoepassing gekozen word uitgevoerd is hier geen isolatie subsidie meer op aan te vragen. Daarnaast bestaat de kans dat hierdoor de mogelijkheid voor subsidie op andere toepassingen ook komt te vervallen. Wij merken dat door de hoeveelheid regels en verplichtingen sommige woningeigenaren opzien tegen het gebruik maken van deze isolatie subsidie 2021.

Onafhankelijk Isolatie Advies heeft daarom voor haar klanten een isolatie subsidie 2021 service in het leven geroepen. Wij helpen onze klanten van A tot Z. Van de juiste keuze voor het maken voor de juiste isolatieoplossing. En met het aanvragen van subsidie voor isolatie in 2021. Isoleren met subsidie garantie dus! Hoe dit in zijn werk gaat vertellen wij verder op in dit artikel.

Isolatie subsidie

Isolatie en subsidie. Twee zaken zijn die in de huidige tijd van verduurzaming en duurzaamheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Om de gestelde klimaat doelstellingen te halen voorziet het rijk in diverse subsidies voor woningeigenaren, VVE’s en verhuurders. Door de isolatie subsidie regeling ISDE (Investering Subsidie Duurzame Energie) probeert de overheid de particuliere woningeigenaar te stimuleren.

Naast subsidie op isolatie is er ook subsidie te verkrijgen op andere maatregelen. Zo kan men subsidie krijgen op het aansluiten op een warmtenet, het plaatsen van een zonneboiler of warmtepomp. Als isolatie specialist richt Onafhankelijk Isolatie Advies zich op alles wat te maken heeft met het isolatie subsidie binnen de isolatie subsidie 2021 regeling.

isolatie subsidie

Subsidie isolatie woning

Subsidie isolatie voor een woning richt zich met name op de belangrijkste zaken van de thermische schil. Dit betekent dat er diverse methodieken voor de subsidie isolatie van een woning in basis onderverdeeld kunnen worden in categorieën die wij later wat verder uitdiepen. Om in aanmerking te komen voor subsidie op isolatie voor uw woning dient u minimaal twee isolerende maatregelen te laten uitvoeren.

De hoofdpijlers voor deze subsidie isolatie van woningen zijn muurisolatie, kruipruimte isolatie, dakisolatie en glas isolatie. Op deze hoofdpijlers zijn wat verschillen in toepassing en daarmee samenhangende subsidie bedragen te onderscheiden die zullen wij nu voor u uitdiepen.

Subsidie dakisolatie

Subsidie voor dakisolatie kan voor veel woningeigenaren een interessante optie zijn. In sommige gevallen kan het dak kan een element van de woning zijn waar wij veel warmte verliezen. Daarnaast kan het inzetten van dakisolatie een goede methodiek zijn om het comfort van de woning aanzienlijk te verbeteren. Het isoleren van daken kan zowel van buitenaf als van binnenuit. Elke toepassing voor dakisolatie heeft zijn eigen aandachtspunten.

Zo is afwerking en bereikbaarheid van het te isoleren gedeelte van een dak soms wat complex. Onafhankelijk Isolatie Advies is in staat door ons uitgebreide pakket aan oplossingen altijd een methodiek aan te bieden die geschikt is voor uw dak.

Subsidie voor dakisolatie bedraagt € 20,- per m2. Het materiaal moet een minimale isolatiewaarde hebben van rd 3,5m2 K/w en er moet minimaal 25 m2 isoleerbare oppervlakte geïsoleerd worden.

hier kunt u meer informatie vinden over dakisolatie

Subsidie vloerisolatie

Subsidie voor vloerisolatie is een keuze die veel woningeigenaren maken. Dit omdat het goed isoleren van de vloer een waardevolle toevoeging is op het isoleren van spouwmuren en het plaatsen van isoleren glas.

Voor woningen die voorzien zijn van vloerverwarming is het isoleren van de vloer een methodiek die enorm veel energiebesparing oplevert. Dit doordat vloerverwarming veel rendement verliest als de vloer of kruipruimte niet goed geïsoleerd is.

Het isoleren van vloeren is te onderscheiden in twee toepassingen. Vloerisolatie aan de onderzijde van de vloer en het isoleren van de bodem van een de kruipruimte vloer. Onafhankelijk Isolatie Advies heeft beide methodieken in het pakket. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze voor vloerisolatie, zo verzekert u zich van subsidie op vloerisolatie.

vloerisolatie subsidie

Subsidie vloerisolatie bedraagt € 7,- per m2. Voor subsidie vloerisolatie en moet het materiaal een minimale isolatiewaarde hebben van rd 3,5m2 K/w. De minimale oppervlakte voor subsidie vloerisolatie is 25m2.

Subsidie bodemisolatie bedraagt € 4,- per m2. Het materiaal moet een minimale isolatiewaarde hebben van rd 3,5m2 K/w . De minimale oppervlakte voor bodemisolatie subsidie is minimaal 25 m2 isoleerbare oppervlakte.

hier kunt u meer informatie vinden over kruipruimte isolatie

Subsidie spouwmuurisolatie

Subsidie voor spouwmuurisolatie is veruit de meest gemaakte keuze. Dit omdat het isoleren van spouwmuren voor veel huishoudens de grootste besparing oplevert en de snelste terugverdientijd heeft. Voor het toepassen van spouwmuurisolatie zijn eigenlijk twee hoofd producten te onderscheiden. Spouwmuurisolatie met EPS parels en spouwmuurisolatie met Knauf Supafil. Daarnaast is er ook subsidie op spouwmuurisolatie aan te vragen als men de spouwmuren waar al een mate van isolatie vanaf de bouw toegepast is bij isoleert. Hiervoor is Enverifoam een uitstekende toepassing.

subsidie spouwmuurisolatie

Naast subsidie op spouwmuurisolatie is er ook subsidie te verkrijgen op gevelisolatie. Wij hebben verschillende methodieken in het pakket waardoor wij uitstekende toepassingen voor binnen gevelisolatie. Zeker voor oudere woningen waar geen spouwmuren aanwezig zijn is binnen gevelisolatie een oplossing die bij kan dragen aan een goede isolatie waarde.

gevelisolatie subsidie

Subsidie spouwmuurisolatie bedraagt € 5,- per m2. De minimale isolatiewaarde voor subsidie op spouwmuurisolatie moet rd 1,1m2 K/w zijn. Daarnaast dient er minimaal 15m2 isoleerbare oppervlakte te zijn.

Subsidie gevelisolatie bedraagt € 25,- per m2. Hiervoor dient er een minimale isolatiewaarde van rd 3,5m2 K/w gehaald worden. Daarnaast dient er een minimale oppervlakte van 15m2 geïsoleerd te worden.

hier kunt u meer informatie vinden over spouwmuurisolatie

Subsidie isolatie aanvragen

Subsidie voor isolatie aanvragen is met onze service geen enkel probleem meer. Wij helpen u als woningeigenaar door middel van een adviesgesprek de gewenste isolatie toepassingen samen met u vast te stellen. Dit door uw wensen en behoeften met betrekking tot het isoleren van de woning vast te stellen. Aan de hand daarvan stellen wij vast welke isolatieoplossingen het meest efficiënt ingezet kunnen worden. Dit op basis van subsidie voor isolatie. Tijdens het adviesgesprek onderwerpen wij uw woning de woning aan een grondige technische inspectie om te kijken of deze isolatieoplossingen uitvoerbaar zijn.

subsidie isolatie aanvragen

Na dit onderzoek vertalen wij de opname die wij gedaan hebben naar concrete offertes van gerenommeerde en gecertificeerde isolatiebedrijven. Wij laten een exacte isolatie subsidie berekening los op voor de aangeboden isolatie oplossingen. Zo weet u voordat u opdracht geeft exact waar u aan toe bent.

Na het uitvoeren van deze maatregelen vragen wij de isolatie subsidie voor u aan. Zo ondersteunen wij u het hele traject van inventarisatie, uitvoering tot en met het aanvragen van de subsidie. Zo bent u verzekerd van het beste advies, de beste isolatie maatregelen en is subsidie gegarandeerd!

Wilt u ook isoleren met subsidie garantie? Vraag vrijblijvend een advies gesprek bij ons aan!

Hoeveel subsidie isolatie?

Hoeveel subsidie isolatie is er nog? Op dit moment zit er nog ruim voldoende in de subsidie pot. Het totale budget voor subsidie isolatie 2021 is € 124 miljoen. Hieronder kunt u de meest recente stand van zaken en geeft een vrij nauwkeurig beeld hoeveel subsidie isolatie er nog is. Deze stand subsidie isolatie is geüpdatet tot en met juni 2021. Van de beschikbare € 124 miljoen aan ISDE subsidie is op dit moment 20,1 miljoen euro geclaimd.

Meer informatie over subsidie op isolatie in 2021 kunt u vinden via de volgende link: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/woningeigenaren

subsidie isolatie 2021

Maak gebruik van onze offertechecker!

Heeft u een offerte van een isolatie partij liggen en toch behoefte dat er nog even naar gekeken wordt? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van onze offertechecker. Wij kijken zeer zorgvuldig en kritisch naar de offerte die u gekregen heeft en kunnen u wellicht een betere aanbieding doen.

Waarom onafhankelijk isolatie advies

Onafhankelijk en eerlijk advies

Meest complete productaanbod

10 jaar garantie

De beste producten voor de beste prijs

Echte vakidioten met meer dan 20 jaar ervaring